Despre Mapamond

Mapamond : De 26 de ani, suntem agentia de turism numarul 1 din Oltenia. Intr-o lume aflata intr-o continua miscare, avem o singura constanta si anume: calitatea serviciilor. Mapamond este unul din cei mai cunoscuti tour-operatori din Romania si lider pe piata regionala a agentiior de turism. Pasiunea noastra pentru calatorii este nelimitata, dar placerea de a o impartasi o depaseste. Consultantii nostri nu sunt agenti de vanzari, ci asistenti personali de calatorie ai turistilor, indiferent de localizarea lor pe Mapamond.

Ne gasesti la sediu

Strada Romul, nr 1 Bloc Romarta

Luni - Vineri 09:00 - 19.00 | Sambata 09:00 - 14:00 | Duminica Inchis

Ultimele articole

Top
 
Mapamond / Romania

Romania

``Romania, The land of choice``

Situata in Europa Centrala si de Est la granita a trei foste blocuri de interese, Romania se bazeaza in primul rand pe peisajele sale naturale pentru a atrage turistii. In ultimii ani, s-a observat inclusiv o crestere a numarului de turisti de afaceri care au avut ca destinatie principalele orase ale tarii.
Litoralul, Delta Dunarii si statiunile montante – in special cele de pe Valea Prahovei – sunt principalele destinatii turistice ale unei tari care altfel poate oferi mult mai multe destinatii.
Bisericile si manastirile din Moldova si Bucovina, bisericile de lemn din Maramures, castelele medievale din Transilvania sau Casa Poporului din Bucuresti sunt de asemenea puncte de atractii importante.

Bucuresti este capitala Romaniei si, in acelasi timp cel mai mare si important centru politic, economic, financiar-bancar, comercial, cultural-stiintific, de invatamant, de trasnsport, informational, sportiv si turistic al tarii. Poreclit „Micul Paris” intre cele doua razboaie mondiale datorita arhitecturii elegante si elitei bucurestene, Bucurestiul este in prezent a sasea capitala dupa marime din Uniunea Europeana.

Intre numeroasele obiective turistice prezente aici amintim: Arcul de Triumf (1935-1937); Ateneul Roman construit intre 1886 si 1888 dupa planurile arhitectului francez Albert Galleron in stil neoclasic si baroc cu aspectul unui templu cu sase coloane frontale; Casa Melik construita in 1760 este cea mai veche cladire civila din Bucuresti care s-a pastrat in forma ei originala; Curtea Noua (Curtea arsa); Curtea Veche; Hanul lui Manuc; Opera Nationala – monument arhitectural construit in 1953 dupa planurile arhitectului Octav Doicescu cu o capacitate de 1200 locuri; Palatul Parlamentului (Casa Poporului) construit intre 1984-1989, este cea mai mare si mai grandioasa constructie din Europa, ocupand locul doi in lume dupa cladirea Pentagonului din Washington, si multe altele.

Pe langa obiective turistice mentionate mai sus, nu trebuie sa uitam de latura culturala a acestui oras prezentata de numeroase muzee si monumente precum Muzeul Aviatiei, Muzeul National de Arta a Romaniei.

Toate aceste lucruri sunt dublate de viata de noapte vibranta a Centrului Vechi al capitalei.

Informatii utile

Localizare
Europa central-estica
Capitala
Bucuresti
Limbi vorbite
Romana
Moneda
Leu
Ideal pentru
City Break-uri | Tururi culturale / culinare | Eco turism

Ce vizitam

Sfinxul si Babele

Sfinxul din Bucegi este un bloc mare de piatra, de 8 m inaltime si 12 m latime. Numele ii provine de la asemanarea sa cu un cap uman. Babele sunt formatiuni stancoase situate in masivul Bucegi din Carpatii Meridionali, la o altitudine de 2292 m .

Sapanta – Cimitirul vesel din Maramures

Cimitirul Vesel din localitatea Sapanta, judetul Maramures, este recunoscut pentru crucile mormintelor viu colorate si picturile naive ce reprezinta scene din viata persoanelor inhumate. Pe unele cruci exista versuri cu nuante umoristice legate de persoanele respective.

Valea Vaserului – Viseu de Sus

Valea Vaserului masoara 50 km din Viseu de Sus pana la Comanu si face parte din Parcul National „Muntii Maramuresului”. Daca va doriti o zi de poveste merita sa faceti o excursie pe Valea Vaserului cu Mocanita.

Transalpina

Transalpina este cel mai inalt drum rutier din Romania si din Muntii Carpati. Atinge altitudinea maxima in Pasul Urdele ( 2145 m ).

Salina Turda

Salina Turda se gaseste in zona Durgau – Valea Sarata din Turda. Salina este inscrisa pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj.

Cheile Nerei – Beusnita

Cheile Nerei – Beusnita alcatuiesc o arie protejata inclusa in Parcul National Cheile Nerei – Beusnita, situata in judetul Caras-Severin. Cheile se intind pe aproximativ 20 k m, de-a lungul raului Nera. Cele mai importante puncte turistice sunt Cascadele Beusnitei, Lacul Ochiul Beiului, Lacul Dracului si Canionul Valea Rea.

Cazanele Dunarii

Cazanele sunt un sector din defileul Dunarii ce trece prin Muntii Carpati.

Manastirile din Moldova

Manastirile din Moldova sunt unele dintre cele mai frumoase si mai vizitate obiective turistice din tara noastra. Printre cele mai deosebite se numara: Agapia, Neamt, Voronet, Humor, Dragomirna, Sucevita, Moldovita si Putna.

Delta Dunarii

Delta Dunarii este clasificata ca rezervatie a biosferei. Gazduieste peste 360 de specii de pasari si 45 de specii de pesti, de apa dulce.

Sibiu

Unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, in anul 2007 a primit titlul de „Capitala Culturala Europeana”. Situat in inima Transilvaniei, Sibiul este un oras care merita vizitat, gratie arhitecturii superbe. Prima menţiune documentară referitoare la ţinuturile sibiene datează din 20 decembrie 1191. Sibiul s-a dezvoltat în mod constant, devenind în secolele XV – XVIII cea mai puternică cetate a Transilvaniei.

Pe langa obiectivele turistice mentionate anterior, Romania are de oferit mii, poate zeci de mii de locuri ce merita vazute si nu veti avea nici macar un regret…sau poate acela ca nu puteti sta mai mult acolo.

Romania

No Comments

Leave a Reply: