Despre Mapamond

Mapamond : De 26 de ani, suntem agentia de turism numarul 1 din Oltenia. Intr-o lume aflata intr-o continua miscare, avem o singura constanta si anume: calitatea serviciilor. Mapamond este unul din cei mai cunoscuti tour-operatori din Romania si lider pe piata regionala a agentiior de turism. Pasiunea noastra pentru calatorii este nelimitata, dar placerea de a o impartasi o depaseste. Consultantii nostri nu sunt agenti de vanzari, ci asistenti personali de calatorie ai turistilor, indiferent de localizarea lor pe Mapamond.

Ne gasesti la sediu

Strada Romul, nr 1 Bloc Romarta

Luni - Vineri 09:00 - 19.00 | Sambata 09:00 - 14:00 | Duminica Inchis

Ultimele articole

0730 01 01 00

Luni - Vineri 09:00 - 19.00 | Sambata 09:00 - 14:00 | Duminica Inchis

Top
 

Croazieră Sankt Petersburg la Moscova

Mapamond / Croazieră Sankt Petersburg la Moscova

Croazieră Sankt Petersburg la Moscova

1490€

per person

SANKT PETERSBURG – MANDROGI – KIZHI – GORITSY – YAROSLAVL

UGLICH – MOSCOVA

 

Croazieră între St. Petersburg, important centru cultural european, oraş plin de contraste, fondat de țarul Petru cel Mare şi Moscova, capitala Rusiei, este cea mai cunoscută şi cea mai frumoasă dintre toate rutele fluviale, cu o lungime de 1.965 de kilometri şi 18 ecluze. Veţi trăi senzaţia “întoarcerii în timp”, vizitând un sat tradiţional rusesc “viu” numit Mandrogi, veţi explora misterioasa şi de neuitat Insula Kizhi de pe Lacul Onega, cu preţioasa sa arhitectură tradiţională rusă în lemn, veţi păşi într-o atmosferă medievală în Goritsy, o mică localitate de o frumuseţe aproape ireală, câştigătoare în competiţia “noile 7 minuni ale Rusiei” şi veţi avea prilejul să vă plimbaţi şi să vă lăsaţi încântaţi de frumuseţea unora dintre cele mai iubite oraşe din vechea Rusie, care fac parte din Inelul de Aur, respectiv oraşele Yaroslavl şi Uglich. Veţi descoperi o Rusie aşa cum este ea, purtând cu mândrie cei peste o mie de ani de istorie.

 

Perioada: 26.08 – 05.09.2017

  • Departure
    Bucuresti
  • Departure Time
    14:10 / 17:10
  • Return Time
    20:20
1

ZIUA 1 / 26.08.2017: BUCUREŞTI – SANKT PETERSBURG

Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 12:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Aeroflot). Plecare spre Moscova cu zborul companiei Aeroflot, SU 2035 (14:10 / 17:10) şi mai departe spre Sankt Petersburg cu zborul ŞU 28 (19:45 / 21:10). După sosirea în Sankt Petersburg, "Capitala Nordului" cum i se mai spune, oraş care a fost pentru mai bine de trei secole, centrul politic şi cultural al Rusiei, transfer în port pentru îmbarcarea pe vas. Cina la pachet şi cazare pe vas.
2

ZIUA 2 / 27.08.2017: SANKT PETERSBURG

Mic dejun. Centrul oraşului Sankt Petersburg este unul dintre siturile protejate de UNESCO, ca parte a Patrimoniului Universal. Fluviul Neva cu numeroasele sale canale şi cele 300 de poduri dintre care multe se ridică, au făcut ca oraşului să i se dea şi numele de "Veneţia Nordului". Partea veche a metropolei este spectaculoasă, cu clădiri frumoase, palate somptuoase, cu fluviul Neva întins pe 50 de km în interiorul oraşului, cu trei insule, un canal pentru turişti, vaporaşe, poduri care lasă cerul să pătrundă printre clădirile uriaşe. Astăzi vom participa la turul oraşului Sankt Petersburg, care cuprinde Catedrala din Fortăreaţa Sf. Petru şi Pavel (intrare inclusă), cu mormintele membrilor familiei imperiale Romanov, fondată de Petru cel Mare în anul 1703 cu scopul de a proteja oraşul în timpul “Războiului Nordic” şi celebrul Bulevard Nevsky Prospect. Dejun la un restaurant local. După-amiaza vom vizita celebrul Muzeu Ermitaj, unul dintre cele mai mari şi mai bogate muzee din lume (depăşind 2.800.000 de exponate). Muzeul, adăpostit în peste o mie de camere ale Palatului de Iarnă, expune peste 3 milioane de obiecte de artă, începând din Grecia antică până în zilele noastre. Vom vedea picturi semnate de Da Vinci, Van Gogh, Picasso, Gauguin etc. Vom avea şansa rară de a vedea camerele private ale familiei regale şi condiţiile de viaţă ale Romanovilor. Cină şi cazare pe vas.
3

ZIUA 3 / 28.08.2017: SANKT PETERSBURG

Mic dejun. Posibilitate de excursie opţională de o zi la Satul Puşkin (Tarskoe Selo), reşedinţa preferată a marilor femei de pe tronul Rusiei. Ecaterina I a primit în dar acest ţinut de la soţul său Petru cel Mare, iar fiica sa, Elisabeta, a construit aici un minunat palat în stil baroc, vopsit în albastru şi alb. Împărăteasa Ecaterina a II-a a petrecut mult timp în aceste locuri, unde numeroşi artişti şi arhitecţi europeni renumiţi au creat interioarele şi pavilioanele. Sute de poeţi ruşi, de la Puşkin la Ahmatova, s-au inspirat din frumuseţea acestui domeniu regal, un simbol al Rusiei seculare, al puterii imperiale, al culturii şi felului de viaţă rus din secolele de aur. Palatul este o bijuterie: dincolo de porţile aurite, vom trece de peluzele tunse, vom urca şi intra în saloane cu pereţi pinacoteca, cu mobilier sculptat şi tavane care adăpostesc vechile costume ale nobilimii şi alte obiecte decorative de valoare. Rusia imperială, cultă şi pretenţioasă, o “regăsim” în Marea Sală a Balului, o încăpere cu pereţii şi tavanul aurite în care lumina este multiplicată de oglinzi. Cea mai uimitoare dintre atracţiile de aici este însă "camera de chihlimbar", făurită din 10.000 kg de plăci de chihlimbar, poleite cu foiţă de aur, creată de către artizanii germani şi ruşi la începutul sec. al XVIII-lea şi oferită de către regele Prusiei, Friedrich Wilhelm I, aliatului său rus, țarul Petru cel Mare, în anul 1716. Mutat de germani în Konigsberg în anul 1941, tezaurul a dispărut în anul 1944 după bombardamentul aliaţilor, dând naştere la numeroase ipoteze şi teorii privind locul în care ar fi ascuns. Reconstituirea a costat statul rus o avere, dar totul a trebuit să fie gata la timp, în anul 2003, atunci când Vladimir Putin a invitat la sărbătorirea a 300 de ani de la fondarea oraşului în care s-a născut - Sankt Petersburg - liderii întregii lumi. Ziua continua cu plimbare prin grădinile Palatului Peterhof construit de Petru cel Mare, pe ţărmul Golfului Finic, reşedinţa oficială imperială de vară până în anul 1917, cunoscut şi sub numele de “Capitala Fântânilor”, după modelul de la Versailles. Marele Palat, împreună cu Parcul Iubirii, cu fântâni şi cascade spectaculoase, constituie un magnific ansamblu închinat victoriilor militare ale lui Petru cel Mare şi glorioasei armate navale ruseşti. Dejun la pachet. Cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Mandrogi.
4

ZIUA 4 / 29.08.2017: SANKT PETERSBURG – MANDROGI

Mic dejun. Sosire în Mandrogi unde vom face o vizită romantică, o întoarcere în timp oferită de această mică aşezare situată pe malul râului Svir. Mandrogi este una dintre cele mai mari localităţi din arhipelagul Valaam, situat în partea de nord a celui mai mare lac din Europa, lacul Ladoga. Mandrogi este o atracţie turistică în sine, fiind considerat un sat tradiţional rusesc “viu”, cu vechi case ţărăneşti de lemn, unde vom putea observa meşteşugarii pictând pe lemn diverse obiecte, în special celebrelele păpuşi “matrushka”, lucrând frumoasele măşti tip “arlechin” din ceramică şi nu în ultimul rând vom putea admira şi cumpăra dantela ieşită din mâna artizanelor locale. La fel de interesantă este şi unica fermă de elani din nord-vestul Rusiei şi Muzeul de Vodkă, unde sunt adunate sute de mărci de vodkă, băutura favorită a ruşilor (vizite în funcţie de timpul disponibil; intrările nu sunt incluse). Între timp puteţi cumpăra şi savura o vodkă alături de o plăcintă locală sau de o porţie de caviar. Pentru gurmanzi este recomandată o oprire la grătarul imens din localitate, pentru a se înfrupta cu shiskabob rusesc, într-o atmosferă de veselie dată de fundalul muzicii ruseşti. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Kizhi.
5

ZIUA 5 / 30.08.2017: MANDROGI – KIZHI

Mic dejun. Sosire în regiunea Karelia pe Insula Kizhi, situată în partea de nord-est a lacului Onega, al doilea că mărime din Europa. Insula este unică, fiind considerată a fi un muzeu în aer liber, cu structuri din lemn din sec. al XIV-lea, cu case vechi de lemn bine conservate, unele fiind chiar locuite. Aici vom putea admira 82 de sculpturi din lemn unicate, care aparţin Patrimoniului Mondial UNESCO. Cea mai impresionantă este însă Biserica Schimbării la Faţă (intrarea nu este inclusă), remarcabilă datorită celor 22 de cupole şi ridicată în întregime din lemn fără să fi fost folosit niciun cui. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Goritsy.
6

ZIUA 6 / 31.08.2017: KIZHI – GORITSY

Mic dejun. Sosire după-amiază în Goritsy (în limba rusă această denumire înseamnă deal, localitatea fiind aşezată pe un deal cu faţa către Lacul White), o mică localitate de o frumuseţe aproape ireală, câştigătoare în competiţia “noile 7 minuni ale Rusiei”. Vom păşi într-o atmosferă medievală, într-un loc pitoresc unde se află două mănăstiri faimoase: Mănăstirea de călugăriţe Goritsy şi Mănăstirea Kirillo-Belozerskiy, ambele având legături istorice cu Ivan cel Groaznic. Vom vizita Mănăstirea St. Cyril (intrare inclusă), una dintre cele mai vechi şi mai mari mănăstiri din Rusia şi Muzeul Icoanelor. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Yaroslavl.
7

ZIUA 7 / 01.09.2017: GORITSY – YAROSLAVL

Mic dejun. Sosire în Yaroslavl, situat la 260 km de Moscova, oraş port care se întinde pe mai bine de 20 km pe ambele maluri ale Volgăi, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi care face parte din Inelul de Aur. Oraşul Yaroslavl a fost fondat în sec. al XI-lea de către Prinţul Yaroslav cel Înţelept şi este renumit pentru numeroasele biserici care datează din sec. al XVII-lea, fiind un exemplu grăitor al reformei de planificare urbană ordonată de Împărăteasa Ecaterina cea Mare pentru întreaga Rusie în anul 1763. Unele dintre structurile istorice ale oraşului s-au păstrat, însă oraşul a fost remodelat într-un stil neoclasic pe un plan radial urban, în care se simt influenţele Europei de Vest în Imperiul Rusesc. Cea mai frumoasă dintre biserici este însă Biserica Sf. Ilie Proorocul (intrarea este opţională), aflată în Piaţa Centrală a oraşului. Frescele de pe pereţii şi bolţile din interiorul bisericii constituie un adevărat muzeu de pictură veche rusească. Vom putea vizita în continuare şi Catedrala St Nicholas. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Uglich.
8

ZIUA 8 / 02.09.2017: YAROSLAVL – UGLICH

Mic dejun. Sosire în Uglich, unul dintre cele mai iubite oraşe din vechea Rusie, care face parte deasemenea din Inelul de Aur, simbol al vechilor oraşe ruseşti. “Inelul” se referă la unul dintre cele mai vechi trasee rutiere, care porneşte din nord-estul Moscovei formând un cerc. În prezent, acest Inel de Aur oferă o idee a ceea ce a fost Rusia cu 700 de secole în urmă. Oraşul situat la nord de Moscova, văzut dinspre Volga, se dezvăluie în toată frumuseţea sa cu Catedrala Învierii şi Biserica Sf. Ioan Botezătorul. De pe vas vom zări în timp ce ne vom apropia de mal Biserica Tarieviciului Dimitri, Palatul, Turnul Clopotniţei, Turnul Mănăstirii Voskresenski şi Biserica Sf. Ioan Botezătorul. La sfârşitul sec. al XVI-lea, Maria Nagaya, cea de-a şaptea nevastă a lui Ivan cel Groaznic, a trăit în exil în Kremlinul (cetate fortificată atacată de-a lungul timpului de mongoli, tătari şi lituanieni) din Uglich. Tot aici şi-a găsit sfârşitul Tarieviciul Dimitri şi mai târziu, pe locul în care a fost ucis s-a ridicat o mică, dar încântătoare biserică, numită Biserica Sf. Dimitrie (intrare inclusă), cu pereţi roşii şi domuri albastre, în care există fresce ce ilustrează imagini mişcătoare despre acest eveniment. În interiorul cetăţii se află cea mai veche clădire din Uglich, Palatul Tarieviciului Dimitri. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Moscova.
9

ZIUA 9 / 03.09.2017: UGLICH – MOSCOVA

Mic dejun. Sosire în Moscova, capitala Rusiei, metropolă situată pe malurile fluviilor Oka şi Volga. Cu cei aproximativ 8 milioane de locuitori, Moscova este în prezent nu numai sediul guvernului rus, ci şi un loc cu multe atracţii de renume mondial. Tur panoramic al Moscovei, care include Piaţa Rosie şi Mănăstirea Novodevici (intrarea nu este inclusă), cu zidurile sale crenelate şi colorate în roşu şi alb şi cupolele aurite. Mănăstirea cu 5 cupole este situată în apropierea Moscovei şi a fost construită de tatăl lui Ivan cel Groaznic, fiind denumită iniţial Catedrala Maicii Domnului din Smolensk, în semn de venerare a Icoanei de la Smolensk, despre care se spune că a fost pictată de însuşi Sfântul Luca. Aceasta s-a transformat rapid într-o mănăstire a fetelor şi femeilor aristocraţiei ruse, care preferau să se călugărească sau erau forţate să facă acest lucru de către taţii lor ca urmare a divorţului sau a morţii bărbaţilor lor. Atât prima soţie, cât şi sora lui Petru cel Mare au fost călugăriţe aici, la Mănăstirea Novodevici. Veţi avea şansa de a vedea cel mai frumos şi mai romantic loc din Moscova, cu o valoare istorică şi arhitecturală inestimabilă, Clopotniţa în stil baroc din sec. al XVII-lea, despre care se spune că este cea mai frumoasă clopotniţă din întreaga Rusie. Dejun la pachet. Cină şi cazare la bordul vasului.
10

ZIUA 10 / 04.09.2017: MOSCOVA

Mic dejun. Astăzi vom continua explorarea capitalei ruseşti, începând cu vizitarea Kremlin-ului, celebru complex istoric fortificat, situat în inima metropolei, mărginit de râul Moscova (la sud), Catedrala Sf. Vasile şi Piaţa Rosie (la est) şi Grădinile Alexandru (la vest), fiind cea mai cunoscută dintre cetăţile ruseşti (numite kremlin), care include 4 palate, 3 catedrale şi un impunător zid de incintă, prevăzut cu 20 de turnuri. Fosta reşedinţă a ţărilor Rusiei şi reşedinţa oficială actuală a preşedintelui Rusiei, Kremlin-ul este un ansamblu arhitectural unic, care a început să fie construit în sec. al XV-lea. Vom admira Piaţa Catedralei – centrul Kremlin-ului, Catedrala Adormirea Maicii Domnului – principala biserică din Rusia, un adevărat giuvaer al arhitecturii medievale ruseşti, numită “minune” datorită turlelor care dau senzaţia că plutesc în aer. Vom putea admira, de asemenea, Catedrala Bunavestire – biserica ţarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului – locul de înmormântare al ţărilor (intrare inclusă doar la una dintre catedrale), faimosul Clopot al lui Ivan cel Mare care datează din sec. al XVI-lea şi Tunul Tar. Dejun la pachet. Cină şi cazare la bordul vasului.
11

ZIUA 11 / 05.09.2017: MOSCOVA – BUCUREŞTI

Mic dejun. Debarcare şi transfer la aeroport pentru plecarea spre Bucureşti cu compania Aeroflot, zbor ŞU 2034 (09:55 / 13:10).   TARIF: 1490 EURO / loc în cabina dublă (main deck) 1555 EURO / loc în cabina dublă (middle deck) 1620 EURO / loc în cabina dublă (boat deck); Supliment single: 190 EURO  (tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15 – 19 turişti, tariful se majorează cu 50 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE: - transport internaţional cu avionul  pe rutele: Bucureşti – Moscova – Sankt Petersburg şi Moscova – Bucureşti - 10 nopţi de cazare cu pensiune completă pe vasul de croazieră MS Chernyshevsky (main deck este puntea 1 a vasului, middle deck este puntea 2 a vasului, iar boat deck este puntea 3 a vasului) - transferurile, tururile, excursiile menţionate în program - taxele de intrare la următoarele obiective turistice: Catedrala Sf. Petru şi Pavel din Sankt Petersburg, Muzeul Ermitaj, Parcul Palatului Peterhof, Mănăstirea St. Cyril şi Muzeul Incoanelor din Goritsy, Biserica St. Nicholas din Yaroslavl, Biserica Sf. Dimitrie din Uglich, Kremlinul din Moscova şi una dintre catedrale - ghizi locali - conducător roman de grup - asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE: - taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile internaţionale: aprox. 180 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) - taxa viza Rusia: 75 euro/pers., care se plăteşte la agenţie - taxe de ieşire de pe aeroporturi (dacă se aplică) - alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc. - bacşişuri: 50 euro/pers., pentru ghizi, şoferi şi ajutori de şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire) - bacşişul solicitat de vasul de croazieră pentru întregul personal: aprox 5-6 euro / pers / zi - asigurare medicală obligatorie LEXGARANT (solicitată de Ambasada Rusiei în vederea obţinerii vizei) – asigurarea medicală se va achita în agenţie în momentul depunerii actelor necesare pentru viza şi va fi obţinută de către agenţie. Detalii necesare: nume, prenume, data naşterii. Preţ: 55 lei / pachet 11 zile / persoană cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 64 ani. Pentru alte categorii de vârste: 0 - 1 an - coeficient de multiplicare 2 65 - 70 ani - coeficient de multiplicare 1,5 71 - 75 ani - coeficient de multiplicare 2 76 - 80 ani - coeficient de multiplicare 2,5 81 - 84 ani - coeficient de multiplicare 3 85 - 90 ani - coeficient de multiplicare  4 - asigurarea storno (agenţia recomanda încheierea unei asigurări storno)