Despre Mapamond

Mapamond : De 26 de ani, suntem agentia de turism numarul 1 din Oltenia. Intr-o lume aflata intr-o continua miscare, avem o singura constanta si anume: calitatea serviciilor. Mapamond este unul din cei mai cunoscuti tour-operatori din Romania si lider pe piata regionala a agentiior de turism. Pasiunea noastra pentru calatorii este nelimitata, dar placerea de a o impartasi o depaseste. Consultantii nostri nu sunt agenti de vanzari, ci asistenti personali de calatorie ai turistilor, indiferent de localizarea lor pe Mapamond.

Ne gasesti la sediu

Strada Romul, nr 1 Bloc Romarta

Luni - Vineri 09:00 - 19.00 | Sambata 09:00 - 14:00 | Duminica Inchis

Ultimele articole

0730 01 01 00

Luni - Vineri 09:00 - 19.00 | Sambata 09:00 - 14:00 | Duminica Inchis

Top
 

PERU & NAZCA

Mistere andine
Mapamond / PERU & NAZCA

PERU & NAZCA

1990€

per person

LIMA – PARASCAS – NAZCA – AREQUIPA – PUNO – TITICACA – SILUSTANI – CUSCO VALLE SAGRADO DE LOS INCAS – AGUAS CALLENTES – MACHU PICCHU

Vă invităm să trăiţi o experienţă de cunoaştere „andină” unică, păşind pe urmele enigmaticei civilizaţii Tiahuanacao, să admiraţi Machu Picchu, una dintre cele şapte minuni ale lumii, să descoperiţi în patria condorului, Peru, numit şi “Regatul Soarelui”, comorile incredibile lăsate de civilizaţia imperiului Încă, viaţa populaţiei quechua şi ayamara, misterele “liniilor” gigantice de la Nazca şi nu în ultimul rând, lacul sacru Titicaca, singurul lac navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume.

Perioada: 24.03 – 03.04.2017

 • Departure
  Bucuresti
 • Departure Time
  05:30 AM
 • Return Time
  23:00
1

ZIUA 1 / 24.03.2017: BUCUREŞTI – PARIS – LIMA

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 05:30 (în fata ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu zborul companiei Air France, zbor AF 1089 (07:05 / 09:15) şi mai departe spre Lima cu zborul AF 480 (10:30 / 16:55). Sosire în Lima, capitala şi cel mai mare oraş din Peru, important centru comercial, financiar, industrial şi cultural al ţării, care se întinde pe malurile râurilor Lurin, Chillon şi Rimac, în partea de vest a ţării, aproape de portul Xallao de la Oceanul Pacific. Transfer şi cazare la Hotel Sonesta Posada del Inka 4* (sau similar).
2

ZIUA 2 / 25.03.2017: LIMA

Mic dejun. Astăzi vom explora Lima, supranumit “oraşul regilor”, întemeiat de conchistadorul Francisco Pizzaro în anul 1535, metropolă care s-a extins pe zone largi de deşert şi pe numeroase vai, fiind considerat oraşul cu cel mai mare teritoriu deşertic, după Cairo. Tur panoramic de oraş care începe cu centrul istoric în care vom putea admira Piaţa Mare, Plaza de Armas intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO, cu Palatul Guvernamental, Primăria, Palatul Arhiepiscopal, Piaţa San Martin, Catedrala şi Biserica San Francisco, renovată după numeroase catastrofe naturale. Turul continua în Lima modernă cu cartierele rezidenţiale şi comerciale, cu San Isidoro - Parcul Olivar, Miraflores - Parcul central şi Parcul Iubirii, care are un mic amfiteatru şi un bun punct de belvedere către ocean. Opţional se poate vizita Muzeul Aurului, colecţia particulară Miguel Mujica, care conţine piese originale şi copii ale unor piese din aur din perioada pre-inca, în special din cultura Mochica, Chimu şi Nască şi apoi, în aceeaşi clădire, Muzeul Armelor, care deţine piese din sec. al XVI-lea. Cazare.
3

ZIUA 3 / 26.03.2017: LIMA – PARASCAS – NAZCA

Mic dejun la pachet. Plecare spre Rezervaţia Naţională Paracas, situată în Peninsulă Paracas, constituită pentru protejarea zonei cu specific deşertic subtropical, a ecosistemului marin, dar şi a patrimoniului cultural şi istoric al culturii preincase Paracas, care s-a dezvoltat pe o perioadă de mai bine de 8 secole, până în anul 100 e.n. Vom face o excursie cu şalupa în Insulele Ballestas, care fac parte din Rezervaţia Naţională Paracas, o minune a naturii şi a vieţii marine sălbatice, situate în Golful Paracas, un Galapagos în miniatură, “casa” a numeroase specii de păsări indigene şi migratoare, printre care pelicani, cormorani cu picioare roşii şi teritoriul pinguinilor Humboldt, al focilor şi leilor de mare. La întoarcerea spre peninsula, vom putea vedea din şalupă “Candelabrul”, un desen enigmatic uriaş, care ne va trimite cu gândul la desenele de la Nazca, următoarea noastră destinaţie, unde vom efectua un zbor deasupra enigmaticelor “Linii Nazca”, schiţe enorme ale unor animale, păsări şi figuri geometrice, care continua să dăinuie gravate în deşert şi care nu pot fi văzute decât de la înălţime. Deşi desenele seamănă cu motivele stilistice ale culturii Paracas, originea lor este atribuită culturii Nazca, înfloritoare între anii 200 i.e.n. şi 700 e.n. Cazare la Hotel Casa Andina Nazca 3* (sau similar).
4

ZIUA 4 / 27.03.2017: NAZCA – AREQUIPA

Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta spre sudul ţării, spre Arequipa, numit “oraşul alb” datorită construcţiilor sale zugrăvite în alb, al doilea oraş ca mărime din Peru, întemeiat în anul 1540 de conchistadorul Garci Manuel de Carbajal cu numele de La Ciudad Blanca, devenit în perioada colonială un important centru comercial. Vom străbate o regiune deosebit de pitorească, cu văi largi şi zone deşertice de-a lungul coastei Pacificului, un traseu poate chiar mai spectaculos decât renumitul “17 Mile Drive” din SUA, un scenic drive care oferă nişte panorame unice ale golfurilor sălbatice de pe coastă, după care vom începe să urcăm în munţi, apropiindu-ne din ce în ce mai mult de celebrul Vulcan Mişti. Sosire la Arequipa pentru cazare la Hotel Villa Elisa Boutique 4* (sau similar).  
5

ZIUA 5 / 28.03.2017: AREQUIPA – PUNO

Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Mănăstirea Santa Cătălina, un “mic orăşel” construit în sec. al XVII-lea, deschis publicului abia în anul 1970, după ce a fost închis pentru o perioadă de aprox. 400 de ani. Vom continua cu un tur panoramic de oraş, care include Plaza de Armas, Biserica Iezuită “Compania de Jesus”, cu frumoasa ei capelă, Casa del Moral, Catedrală, Palatul Goyeneche, Biserica San Francisco şi cartierele tipice Cayma şi Yanahuara, de unde se poate admira o frumoasă panoramă a vulcanului Mişti. Centrul istoric al oraşului este inclus pe lista Patrimoniului Universal UNESCO, la scurtă distanţă aflându-se vulcanii Chachani (6.075 m) şi Pichupichu (5.425 m). Locuită cândva de populaţia incașă, collaguas, zona este punct de atracţie turistică datorită peisajelor minunate, rezervaţiilor naturale, vulcanilor, apelor termale, numeroaselor construcţii coloniale, mănăstirilor, bisericilor şi vestigiilor istorice. În continuarea zilei vom pleca spre Puno, localitate aflată pe malul lacului Titicaca, cunoscută şi sub denumirea de capitală folclorică a ţării, datorită numeroaselor biserici şi clădirilor frumoase care datează din perioada colonială. Înfiinţată în anul 1668 de către viceregele Pedro Antonio Fernandez ca reşedinţă administrativă a provinciei Paucarcolla, cu numele de San Juan Bautista de Puno, acest nume i-a fost schimbat ceva mai târziu în San Carlos de Puno, în onoarea regelui Carol al II-lea al Spaniei. Sosire la Puno, cazare la Hotel Qalasaya 4* (sau similar).  
6

ZIUA 6 / 29.03.2017: PUNO – TITICACA – PUNO

Mic dejun. Croazieră pe lacul sacru Titicaca, cel mai mare lac din America de Sud, situat în zona podişurilor înalte din Anzii Cordilieri, la graniţa dintre Peru şi Bolivia, singurul lac navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume. Legenda lacului spune că Zeul Soarelui – Inti i-a trimis aici pe Manco Capac şi Mama Ocllo pentru a întemeia o nouă civilizaţie, iar locul unde Manco Capac şi-a înfipt bastonul de aur a fost numit Cusco. Vom admira insulele plutitoare populate de tribul Uros Indians, populaţia preincasa, una dintre cele mai vechi civilizaţii din lume, care s-a izolat în trecut pe aceste insule pentru a se putea apăra de ameninţările duşmanilor. În timp, băştinaşii s-au amestecat cu Aymara, uitându-şi limba, continuând însă să păstreze nealterate o parte dintre vechile tradiţii. Aceste străvechi aşezări ale locuitorilor lacului, cunoscuţi şi sub denumirea de “tribul apei”, sunt în realitate insule artificiale, construite dintr-o specie de trestie numită “totora” din care aceştia îşi confecţionează atât casele, cât şi bărcile. După o pitorească plimbare cu barca de aprox. 2 ore vom ajunge la insula Taquile, vestită pentru ruinele sale, dar mai ales pentru bărbaţii care croşetează în locul femeilor tot felul de lucruşoare. Conform tradiţiei locale, femeile de aici îşi aleg bărbatul pentru măritiş pe cel care foloseşte cele mai multe croşete şi care este cel mai îndemânatic în acest meşteşug. După această experienţă pe legendarul lac ne vom întoarce în Puno. Cazare.
7

ZIUA 7 / 30.03.2017: PUNO – SILUSTANI – CUSCO

Mic dejun. Plecare spre Cusco, străveche capitală a Imperiului Incas, capitala turistică a Perului. Vom face o oprire pentru vizitarea faimoaselor Chullpas de Sillustani, morminte în piatră, de formă cilindrică, construite de populaţia Aymaras pentru a-şi înmormânta persoanele de rang înalt. Frumuseţea locului este amplificată de Lagună Umayo, unde s-ar putea să avem şansa de a vedea exemplarele rare ale faunei locale. Traseul continua până la punctul cel mai înalt al acestei rute, La Raya, zona de delimitare a culturilor quechua şi aymara, prilej de a admira panoramele spectaculoase cu piscuri înzăpezite. Dejun bufet pe parcusul drumului. În continuarea zilei vom ajunge în Cusco, capitala Provinciei Cusco, fosta capitală a Imperiului Incas, unde ne vom caza la Hotel Wyndham Saqsayhuaman 4* (sau similar).
8

ZIUA 8 / 31.03.2017: CUSCO

Mic dejun. Tur panoramic al centrului Imperiului Incas, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1983, prilej cu care vom admira frumoasele clădiri coloniale din Piaţa Mare - Plaza de Armas, considerată de către indigeni “buricul pământului”, Catedrală, construită cu blocuri de piatră preluate de la situl Sacsayhuanam şi de la Palatul Viracocha şi Templul Soarelui – Korikancha, care alcătuieşte baza Bisericii Santo Domingo. În continuarea zilei ne vom deplasa în afara oraşului pentru a vedea celebrul complex arhitectonic Inca, impresionantă fortăreaţa militară Incașă de la Sacsayhuanam, construcţie aşezată strategic pe o colină, pentru a proteja oraşul, astăzi un frumos loc de belvedere. Cazare în Cusco.
9

ZIUA 9 / 01.04.2017: CUSCO – VALLE SAGRADO DE LOS INCAS – AGUAS CALLENTES

Mic dejun. Transfer la gară din Ollantaytambo, de unde vom începe o călătorie de aprox. 3 ore cu trenul spre Aguas Callentes, punctul de plecare spre faimoasa cetate Machu Picchu, cunoscut sub denumirea de “Oraşul Pierdut al Incaşilor”. Călătoria este un spectacol în sine, vom străbate “Valea Sacră a Incaşilor”, cu peisaje sălbatice şi traversând abisuri spectaculoase pline de vegetaţie. Sosire la Aguas Callentes, de unde ne vom deplasa timp de aprox. 20 minute cu microbuze speciale, pe un drum şerpuit, până la incredibila aşezare de la Machu Picchu, enigmaticul “Oraş Sfânt al Incaşilor“. Oraşul în stâncă al incaşilor este considerat o minune arhitecturală şi o sursă permanentă de mistere şi ipoteze, care şi astăzi reprezintă una dintre marile atracţii şi curiozităţi ale planetei, declarată oficial una dintre cele ”7 minuni ale lumii moderne”. Extraordinarele ruine precolumbiene ale “Oraşului Pierdut al Incaşilor” care se întind pe o suprafaţă de 18 km2 şi care reprezintă construcţiile terasate de odinioară, legate între ele prin aprox. 3.000 de trepte sunt situate într-o zonă muntoasă, între două vârfuri, la circa 80 km nord-vest de Cusco. Vizita include un tur ghidat al cetăţii, prilej cu care vom vedea Piaţa Principală, Turnul Circular, Ceasul Solar Incas - Intihuatana, Templul Soarelui, dedicat Zeului Soare - Inti, Camerele Regale, Templul Condorului, numit astfel datorită pietrei uriaşe interioare tăiată în formă de condor, Templul celor Trei Ferestre, unde soarele pătrunde prin ferestrele trapezoidale luminând astfel piaţa sacră etc. Dejun inclus. Transfer la gară de unde vom pleca cu trenul înapoi spre Cusco. Cazare la Hotel Wyndham Saqsayhuaman 4* (sau similar).
10

ZIUA 10 / 02.04.2017: CUSCO – LIMA – PARIS

Mic dejun. Dimineaţa, timp liber pentru relaxare şi plimbări. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Lima şi mai departe spre Paris cu compania Air France,  zbor AF 483 (21:35 / 16:40).
11

ZIUA 11 / 03.04.2017: PARIS – BUCUREŞTI

Sosire la Paris la ora 16:40, de unde se pleacă mai departe spre Bucureşti cu zborul AF 1088 (19:10 / 23:00).

Servicii incluse:

 • transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Paris – Lima  şi  Lima – Paris – Bucureşti
 • transport continental cu avionul pe ruta Cusco – Lima
 • transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
 • transport cu trenul pe ruta: Ollanta – Aguas Callentes – Cusco
 • transport cu vaporaş: Parascas – Insulele Ballestas – Parascas,  Lacul Titicaca
 • 9 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4* şi 3*
 • 2 dejunuri, conform program
 • transferurile, tururile menţionate în program
 • taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
 • ghizi locali
 • conducător roman de grup
 • asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
 • BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă